Slide 1

Harm van Gerven

Harm van Gerven zit sinds 2014 bij Zonder Helden. Hij is gek op toneel en speelt sinds 1985 (met tussenpozen) bij verschillende amateurgroepen en in diverse theaterproducties. Hij vindt het leuk om allerlei uiteenlopende dingen te doen in het theater en om telkens weer nieuwe kanten van zichzelf te ontdekken. Daar biedt Zonder Helden hem alle kansen toe. In het dagelijks leven is Harm communicatieadviseur bij de sectororganisatie voor primair onderwijs. Hij is getrouwd met Arijan en heeft twee volwassen dochters.

Ingrid Wesselink

Ingrid VissersIngrid Wesselink speelt in seizoen 2016/17 voor het eerst mee met Zonder Helden. Haar passie voor toneel heeft ze al sinds de lagere school. De laatste jaren heeft ze vooral cursussen gevolgd (clownerie, improvisatietheater en kleinkunst). Ook treedt ze op als verhalenverteller. Ingrid is management assistente voor het bestuur van University College Utrecht. Ze woont met man Chris, dochter Paulien en zoon Simon en 2 katten in Utrecht Leidsche Rijn. Ingrid houdt ook van (Engelse) boeken en films.

Petra Vissers

Petra VissersPetra speelt sinds 2016 bij Zonder Helden. Na een paar jaar jeugdtheaterschool als kind en cursussen en producties bij Parnassos als student heeft ze een aantal jaren niet gespeeld. Stom natuurlijk, want samen spelen is ontzettend leuk. Ze houdt van taal en mooie teksten maar ook van fysiek theater. Petra is opgegroeid in Groningen, na haar studie blijven hangen in Utrecht en woont nu met veel plezier in Overvecht. Inclusief vriend, twee katten en kamerplanten die steeds maar doodgaan. Verder werkt ze als onderwijsverslaggever voor Trouw.

Dorien Keune

Dorien KeuneDorien is nieuw en wellicht het minst bekend op de bühne, maar enthousiast en vooral dol op acteren en zingen. Sinds 2013 meerdere acteercursussen en workshops gevolgd, niet eerder deelgenomen aan een  theaterproductie.  Dus in 2017 gaat dit gebeuren, een wens zal eindelijk in vervulling gaan. Ik werk in Utrecht als coördinerend begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik ben veel in Utrecht te vinden want ik vind het een heerlijke stad. In de toekomst hoop ik er misschien weer te kunnen gaan wonen.

Patrick van de Ven

Patrick van de VenPatrick speelt sinds 2012 mee met Zonder Helden. Daarvoor heeft hij enkele jaren bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten toneel gespeeld, een prettige afwisseling met zijn baan als informatiebeveiligingsspecialist. Naast toneel vermaakt hij zich met squash, vrienden, het mooie Utrecht en reizen. In 2016-2017 is Patrick niet-spelend lid.

Lydia Plat

Lydia (1969) is sinds januari 2012 lid van Zonder Helden. In 2009 begon ze met toneel, bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten, waar ze enkele cursussen en producties deed. Ze woont in Doorn en werkt parttime als secretaresse en communicatiemedewerker voor een jongerenwelzijnsorganisatie. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur, geloof en politiek. Toneelspelen is een relatief nieuwe passie, maar zeker één van de leukste.

Hanneke de Boer

Hanneke is er vanaf het begin van Zonder Helden in 2006 bij. Ze heeft daarnaast improvisatiecursussen gevolgd en een half jaar deelgenomen aan het popkoor van het UCK. Ze geniet enorm van het spelen in een vertrouwde groep waarin het spelplezier voorop staat en het optreden voor publiek geeft haar een enorme kick. In het dagelijks leven is Hanneke logopediste in het speciaal onderwijs. Ze is getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Daarnaast houdt ze van schaatsen, wandelen, yoga, koken, concerten en theater. Momenteel is ze even niet-spelend lid.

Hans Heykoop

Hans is bezig met amateurtoneel sinds 1997. Hij begon bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten met een basis- en gevorderdencursus Toneel. Daarna speelde hij mee in verschillende producties bij het UCK. In 2006 gestart met theatergroep Zonder Helden en sindsdien met veel plezier meegespeeld in: De Revisor, Driestuiverroman, Medea, Kras, Bloedbruiloft, Mandragola en Roberto Zucoo. Hans is 51 jaar en werkzaam als transportplanner bij Ahold. Hij woont samen met medespeelster Esther (ontmoet bij “ Baltsgedrag”, één van de theaterproducties) en zij hebben samen 2 kinderen.

Esther Tigchelaar

Esther is sinds 1999 actief betrokken bij amateurtoneel in Utrecht. Ze begon bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten met een cursus Theatersport. Daarna speelde ze mee in verschillende productiecursussen bij het UCK. In 2006 startte ze samen met aantal medecursisten de theatergroep Zonder Helden. Esther woont in Utrecht samen met medespeler Hans en zij hebben 2 kinderen. Ze is 42 jaar en werkzaam als psycholoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kees Jan Hogenkamp

In 2003 is Kees Jan begonnen met toneelspelen bij “Groen Pluche”. Na 6 jaar met veel plezier bij deze groep te hebben gespeeld heeft hij een aantal jaren andere dingen gedaan (waaronder turnen). Na een cursus bij “Zonder Helden” is hij vanaf het seizoen 2015/2016 lid van deze groep. Kees Jan heeft fysiotherapie en verpleegkunde gestudeerd en werkt momenteel als teammanager in een verpleeghuis in Amsterdam. Na zijn studie is hij in Utrecht blijven hangen en sinds 1991 woont hij met veel plezier in Lombok. Hij is getrouwd met John en heeft een dochter. Naast toneel speelt hij tennis, leest hij graag boeken en gaat graag naar theater, musea en film.

Jeroen Bezemer

Jeroen BezemerJeroen is sinds begin 2009 bezig met toneelspelen. Eerst bij het UCK waar hij diverse cursussen gevolgd heeft, waaronder een aantal maal de productiecursus en de improvisatiecursus. Daarnaast heeft hij meegedaan aan een aantal locatietheaterstukken. In 2016 speelt Jeroen mee bij Zonder Helden in de productie Leer. Toneelspelen is voor hem een manier van ontspannen en het meedoen aan een productie een feestje. In het dagelijks leven is Jeroen docent natuurkunde en NLT op een middelbare school. Verder vermaakt hij zich met vrienden, spelletjes spelen, dwalen door Utrecht en kweken van groene vingers.

Moniek van der Linden

Moniek is sinds het eerste uur van Zonder Helden bij dit gezelschap betrokken. Als speler en een aantal jaren ook als voorzitter. Daarvoor heeft ze een aantal cursussen en producties bij het UCK gedaan en gespeeld bij amateurtoneelgroep “De Roos”. Moniek houdt van verhalen. In haar werk als docente Nederlands voor anderstaligen en als coach hoort ze veel verhalen. Toneelspelen en een verhaal samen met de groep weergeven, vindt ze dan ook het mooiste wat er is. In seizoen 2016-2017 is ze even slapend lid.